Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa

Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa
Uuvahtanut heinäntekijä herättää mielenkiintoa laumassa

sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Laidunkautta kohti

Tänä talvena Ratalammella olemme viettäneet hiljaiseloa. Minun erityisopettajaopinnot ovat vieneet pitkälti vapaa-ajan, joten ponirintamalla on ollut hiljaista. Kaikki asukkaamme voivat hyvin. Elmeri ja Nando ovat ukin hoivissa ja pienet & Esteri ja Väiski ovat vielä kotona. Muutto laitumelle tapahtuu tänä vuonna vasta kesäkuussa.

Kesäpaikalla navetan kohentaminen jatkuu tänä kesänä ja tarhoja puretaan ja rakennetaan vähän eri paikkoihin uudelleen.  Viime kesän ponien metsälaitumen siivousprojekti on toiminut erinomaisesti. Metsä on aika lailla kaluttu. Tarkoitus on ajella raivaussahalla ja kylvää uutta heinänsiementä laidunkautta pidentämään. Tavoitteena, että tulevaisuudessa se ala riittää pienille poneille koko kesäksi. 

Elokuussa lauman vahvistukseksi tullut Väiski on toipunut hyvin jännevammasta. Väiskillä on on jo ratsasteltu ja se vaikuttaa tehtäväänsä erinomaisen sopivalta. Uuteen kotiin jouluna muuttanut Jussi poni puolestaan tuntuu viihtyvän uudessa kodissaan. Siitä olen hyvin onnellinen. <3

Tästä se kesäkausi lähtee - hyvää äitienpäivää!
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti