Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa

Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa
Uuvahtanut heinäntekijä herättää mielenkiintoa laumassa

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Ensimmäinen vuosikurssi

Ensimmäiset eläinavusteiset valmentajat valmistuivat eilen Helsingissä Solution Focused Animal Assisted Therapy - koulutusohjelmasta. Vajaan vuoden rutistus on takana. Eteenpäin menevissä fiiliksissä saattelimme toisemme matkaan. Lämmin kiitos kanssaopiskelijoille, oli mahtavaa tutustua ja aivan varmasti, epäilemättä olemme yhteyksissä.

Ratalammen eläintarhassa on tapahtunut muutoksia. Mikä ihaninta, terapiaponimme Lilli sai kauan odotetun varsan juhannusaamuna. Oripoika ei halunnut yleisöä syntymähetkellä, joten Lilli synnytti kaikessa hiljaisuudessa. Onneksi ongelmia ei tullut. Kävimme edellisenä iltana moikkaamassa Lilliä. Anastasia halasi ponia, jotta varsa syntyisi pian.


Ja seuraavana aamuna karsinasta oli löytynyt tälläinen pikku-ihanuus! Kuvassa Jussi muutaman tunnin ikäinen. Syntymäajankohtansa mukaisesti ponista tuli Ratalammen Johannes, eli Jussi. Se on selvästi perinyt äitinsä sosiaalisuuden ja se tuntuu rakastavan rapsutuksia. Pikkuori on osoittautunut myös kovaksi karkailemaan...

Laumamme jäseneksi saapui myös kauan odotettu Irlannin vahvistus. Easter saapui Suomeen kuukausi sitten ja kaksi viikkoa sitten meille. Matka verotti kuntoa ja Easter sairastui flunssaan. Ab-kuurin ja yskänlääkkeen jälkeen poni alkaa olla kunnossa, pientä yskään lukuunottamatta. Easter eli Esteri vaikuttaa hyvältä tulevalta terapiaponilta. Töitä saamme yhdessä vielä tehdä, jotta toiminta olisi turvallista.


Ensi viikonloppuna pukkimme Aamos muuttaa uuteen kotiin. Aamoksella on ollut pientä murrosikää havaittavissa ja sitä turhauttaa, ettei se voi olla kuttujen kanssa samassa. Onneksi Aamos pääsee nyt paikkaan, jossa sen on mahdollista olla muiden kanssa kaiken aikaa. Sen tilalle meille saapuu ranskanluppakorvauros madagasgar värityksellä. Kesälomalla olisi tarkoitus vuohelan kalkitsemisen lisäksi rakentaa kaneille suuri pihatarha.

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti