Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa

Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa
Uuvahtanut heinäntekijä herättää mielenkiintoa laumassa

perjantai 25. lokakuuta 2019

Uudet tuulet puhaltavat

Viime vuoden ja tämän kesän ajan olemme remontoineet Outokummussa isovanhempieni rakentamalla jälleenrakennusajan tilalla vanhaa navettaa ponien asumukseksi. Projekti on ollut ja on edelleen hyvin mielenkiintoinen ja nyt uskallan ehkä jo sanoa, että myös tässä vaiheessa antoisa. Suurin haaste on ollut tyhjentää tilat kerrot kerrokselta sinne varastoiduista tavaroista. Tavaroiden läpikäyminen on ollut sekä fyysisesti että henkisesti raskasta. Uskalla ajatella, että nyt olemme voiton puolella. Nyt kun olemme päässeet tutkimaan ja remontoimaan pohjakerrosta, on ollut mielenkiintoista löytää vanhat navetan rakenteet ja toiminnot tavaroiden ja sälän alta. Kaiken alta paljastui ehjä betonilattia lantakouruineen ja vesiautomaattien paikkoineen. Vanhaan navettaan emme kuitenkaan kattokorkeuden vuoksi sijoita poneja, mutta hyvän valoisan varustehuoneen siitä saa.





Ponit ovat asuneet kesät jo samalla paikalla lähemmäs kymmenen vuotta. Nyt ajankohtaiseksi on tullut korjata rakennusta niin, että se tarjoaisi turvaa myös talven varalle. Näyttää siltä, että saammekin talveksi projektin siihen pisteeseen, että ponimme jäävät talveksi uuteen kotiinsa. Pikku hiljaa oma harrastaminenkin helpottuu remontoiduissa tiloissa.


Tämän seurauksena tällä erää toiminta Ratalammen tallilla Uimaharjussa nykyisessä muodossaan päättyy. Lämmin kiitos lähes kymmenen vuoden yhteistyöstä kaikilla alueen asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja ponien ystäville! <3 Vuodet ovat olleet antoisia, ponintuoksuisia ja opettavaisia.






Toimintaa emme kentän puuttuessa tällä hetkellä käynnistä Outokummussa. Edelleen vannon poniavusteisen kuntouttavan ja hyvinvointia tuottavan toiminnan nimeen ja uskon, että jonain päivänä toiminta jälleen mahdollistuu. Siihen saakka nautimme ponien kanssa harrastelusta ja opettelemme uusia asioita.






Ponit eivät toki katoa minnekään, joten blogi jatkaa olemassa oloaan ja ehkä jopa hieman aktiivisempana kuin aiemmin. Tavoitteena on myös laajentaa sisällöllisesti antia. Tästä myöhemmin lisää.

Remontin ja muutoksien tuoksinassa ponit ovat valmistautuneet jo talvikauteen. Hampaat on raspattu, rokotukset uusittu ja kaviot syysvuoltu. Muutama tehokas remonttiviikonloppu on vielä ihmisväellä edessä ja sitten talvi saa tulla.

Syksyn pimeydessä toivotamme jo valon odotusta - kohta joulu kolkuttaa ovella ja päivä alkaa pitenemään.

Yst terv
Tiina ja ponit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti