Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa

Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa
Uuvahtanut heinäntekijä herättää mielenkiintoa laumassa

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Ponien kevätmuutto alkaa olla käsillä

Ihanaa! Aurinko on paistanut taivaan täydeltä koko pääsiäisen. Kenttä alkaa olla kesäkunnossa, muutamaa jäistä kohtaa lukuunottamatta (ja pientä routavaurioita).

Poneilla on riittänyt puuhaa, muutamia ratsastajia on käynyt ja olemme koettaneet myös touhuilla kääpiöiden kanssa aktiivisesti, sillä ensi sunnuntaina on vuorossa Rimpiläisen Leenan valjakkovalmennus Joensuun ratsastusopistolla. Lähdemme reissuun tällä kertaa Rollen kanssa. Mukaan tosin lähtevät käytännön pakosta myös Jussi ja Lilli, mutta heidän roolinsa on toimia saattajana.

Matkaamme Lehmosta suoraan Outokumpuun, sillä ponien kevätmuutto on jo lämminneiden kelien ansiosta käsillä. Minit sekä Elmeri muuttavat jo ukkilan heinäpaalien äärelle. Laitumelle - tai edes metsätarhaan ei ole pääsyä, kunnes sähköt kiertävät kunnolla, mutta kesäpihatto ja tarha ovat valmiita vastaanottamaan ponit kesänviettoon. Tavoitteena on, että kaikkien poikien kanssa päästäisiin aktiivisesti ajohommiin kesän aikana, kun maastot siellä sen mahdollistavat aivan eri tavoin kuin täällä meillä kotona.

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti