Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa

Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa
Uuvahtanut heinäntekijä herättää mielenkiintoa laumassa

maanantai 31. elokuuta 2015

Rolle poni harjoittelee

Rolle poni eli Spektras Rubin tuli meille jo lähes kolme vuotta sitten. Rolle tuli pikku Jussin  painikaveriksi. Molemmat olivat silloin oreja. Ajatuksena oli myös, että Lilli ja Rolle saisivat jossain vaiheessa jälkikasvua. Rolle ja Jussi tulivat hyvin juttuun ja Jussin muutettua silloiseen uuteen kotiin siirtyi Rolle ensin Lillin kaveriksi ja muutti sitten ylläpitoon. Sen kanssa ehdittiin touhuta hieman agilitya, mutta ori-hormoonit olivat sen verran voimakkaat, ettei siitä ollut silloin lasten poniksi.

Aikaa kului ja monenlaisia vaiheita ponin kanssa käytiin läpi. Lillin ja Rolle yhteinen varsa menehtyi varsomiseen ja Lillikin meinasi lähteä varsan mukana. Onneksi Lilli toipui. Evira tutki ja totesi varsan olleen täysin terve ja täysikasvuinen, mutta mitoista totesimme, että miniksi se oli hyvin suuri. Totesimme siis, ettei Lilliä uskalleta enää astuttaa Rollella, jos se periyttää suurempia varsoja kuin itse on.

Rolle palasi ylläpidosta monen käänteen jälkeen kotiin viime keväänä ja sen ruunattiin samantien. Kevät meni hyvin, mutta alkukesä sai ruunapojan pään sekaisin ja laitumella ei saanut kukaan olla rauhassa. Se hyppi aitauksesta toiseen, rikkoi aitoja ja huusi kuin syötävä. Lopulta se oli pakko ottaa superselliin, Easterin viereen. Muutaman viikon jälkeen totesimme, että parasta tuoda Rolle ja Easter kotiin, jotta muiden laidunloma saisi jatkua rauhassa. Tämä oli oikea ratkaisu, nyt rauha on ollut maassa kummassakin paikassa.

Loppukesä ja riittävä aika ruunauksesta on ilmeisesti tehnyt tehtävänsä. Rollea on alettu systemaattisesti totuttamaan toimimaan lasten kanssa. Aiemmin se on ollut agilityakin tehtäessä välillä niin innokas ja muitten ponien perään, etten ole uskaltanut antaa lasten taluttaa sitä omatoimisesti. Hoitaessa se on aina ollut hyvä. Anastasia on saanut (tässäkin asiassa) toimia koekaniina. Olemme harrastaneet agilitya säännöllisesti ja pikku hiljaa vaikeusastetta ja vauhtia on lisätty, tavoitteena, että poni on koko ajan rauhallinen ja hyvin tytön hallinnassa. Tämä on toistaiseksi toteutunut. Easter on tähän saakka ollut kentän laidalla seurarouvana, mutta tänä iltana Rollea ei Easter enää kiinnostanut, korkeintaan häiriötä aiheuttivat ruohotupsut. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin - ehkä siitä sittenkin tulee poni, joka toimii hyvin yhteistyössä myös lasten kanssa.

Tiina





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti