Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa

Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa
Uuvahtanut heinäntekijä herättää mielenkiintoa laumassa

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Ponikerho alkaa lokakuussa

Ratalammen ponit palautuvat yksi toisensa jälkeen laidunlomilta kotiin. Esteri ja Elmeri ovat jo kotosalla. (kuvassa Elmeri laitumella) Elmeristä on kehkeytynyt kesän aikana jo suuri poika. Lilli ja Nando sen sijaan ovat vielä kesätöissään Sinkkolan kotieläinpihalla elokuun loppuun saakka. Jussi puolestaan muutti ylläpitokotiin toukokuussa.



Poniratsastuskenttämme on tarkoitus valmistua lokakuun alkuun mennessä, jonka jälkeen ponien kanssa on mukavampi ja turvallisempikin toimia. Lokakuussa on tarkoitus myös aloittaa Ratalammen ensimmäisen sosiaalipedagogiset ponikerhot. Näistä tarkemmin hieman myöhemmin syksyllä. Ponikerhon sisältö tulee koostumaan ponitaitojen opettelusta sosiaalipedagogisessa hengessä, muun muassa ponien hoitamista, käsittelyä, agilityä ja kärriajoa harjoitellen.
Talutusratsastusta on myös tulossa ohjelmistoon loppusyksystä sekä Nandolla että Esterillä.

Toukokuussa kokeilimme ensimmäistä kertaa agilityä kilpailumielessä Immolan tallin leikkimielisissä kilpailuissa Nandon ja Lillin voimin. Nando menestyikin ohjastajansa Hennan kanssa mainiosti. Nando nappasi myös Pieksämäen toukokuisista virallisista shettisnäyttelyistä luokkavoiton (Kiitos Rinteelän ponihaan porukalle, joka käytti ponia Pieksämäellä!) ja Lilli puolestaan tuli Liperin mätsärissä junior luokassa Anastasian kanssa kolmanneksi.
Kuvassa Lilli ja Anastasia valmistautumassa Liperin mätsärin esittämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti