Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa

Ponitoimintaa Pohjois-Karjalassa
Uuvahtanut heinäntekijä herättää mielenkiintoa laumassa

perjantai 27. toukokuuta 2011

Eläimet apuna työssäjaksamisessa?

Piipahdin tänään lounastauolla Joensuussa Sinkkola kotieläinpihalla. Kaupunkimiljöössä oleva kotieläinpiha on mukava pakopaikka aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Kotielinpihalla parveili tänäänkin lapsia, mutta myös aikuisia oli saapunut kahvittelemaan ja tutustumaan eläimiin.

Sinkkolan vasikat, kyyttö ja länsiylämaanvasikka tulivat esittäytymään ja jopa haistelemaan arasti kättä. Idyllisessä maisemassa laidunsi myös suomenhevostamma Matami ja aivan vasikan värinen poni Karkki. Pienen viherannoksen jälkeen olikin aivan erilaista palata paperipinojen ääreen.

Jäin miettimään kokemuksen jälkeen eläinten ja luonnon merkitystä työssäjaksamisessa. Voisimme voida paljon paremmin, jos pystyisimme pysähtymään kesken työpäivän ja käydä hakemassa tassu-, kavio- tai sorkkaterapiaa? Monella onkin oma lemmikki, joka auttaa tähän, mutta onneksi on olemassa myös paikkoja, jonne voi mennä jos omaa lemmikkiä ei löydy, tai kaipaa erilaista eläintoimintaa.

Aherruksen keskellä selkeä paussi katkaiseen mukavasti päivän - ja aivan toisenlainen ympäristö tuo aivoille tilaa ajatella muutakin kuin työasioita.

Tiina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti